(P) Ce trebuie sa stii daca vrei sa instalezi o caseta luminoasa?

Promovarea este esentiala pentru orice companie care isi doreste vizibilitate, atat in fata potentialilor clienti, cat si a partenerilor de afaceri. Una dintre cele mai eficiente si moderne modalitati de branding o reprezinta casetele luminoase.

(P) Ce trebuie sa stii daca vrei sa instalezi o caseta luminoasa?

Aceste dispozitive sunt usor de observat, atrag foarte repede atentia, pot fi instalate cu o cheltuiala minima si se monteaza in exterior, dar si in interior. Este foarte simplu sa gasesti casete luminoase la pret avantajos daca ai decis sa alegi o metoda de marketing ce are un puternic impact vizual, insa procesul de montaj este un putin mai complicat. Iata ce trebuie sa stii inainte de a utiliza o firma luminoasa:

Ai nevoie de autorizatie

Caseta luminoasa reprezinta o forma ideala de promovare si atragere a atentie, atat pe timpul zilei, cat mai ales pe durata noptii. Exista o multime de tipuri de casete luminoase pe care le poti achizitiona de pe headprint.ro, insa pentru a le utiliza trebuie sa obtii o autorizatie de la institutiile statului.

Mai exact, folosirea unor astfel de echipamente este reglementata de legea nr.185/2013 privind amplasarea si autorizarea mijloacelor de publicitate, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit prevederilor legale, casetele luminoase trebuie utilizate fara sa perturbe mediul, spatiile publice sau particulare, traficul auto si cel pietonal, de aceea pentru montarea lor se elibereaza o autorizatie pentru amplasarea permanenta sau provizorie a unui asemenea mijloc de publicitate.

Avizul de folosire a casetelor luminoase se obtine de la administratia locala

Ca sa obtii autorizatia de instalare si utilizare a unor casete luminoase pentru a-ti promova afacerea, este necesar sa depui la primarie o serie de documente. In acest sens, dosarul pe care il vei intocmi in vederea obtinerii avizului care sa permita amplasarea firmei luminoase trebuie sa incluzi o schita cu dimensiunile exacte ale casetei pe care urmeaza sa o folosesti, o copie a planului cadastral si copie dupa certificatul de urbanism. De asemenea, este nevoie si de o copie a certificatului de inregistrare pentru persoanele juridice sau dupa cartea de identitate daca solicitantul este persoana fizica. Totodata, la sediul administratiei locale se completeaza si o cerere tip pe care o vei atasa dosarului. In plus, mai este nevoie de simularea, pe calculator, a casetei luminoase si a copertinei.

Procesul nu este unul complicat, dar daca nu ai timpul necesar pentru a rezolva aceasta sarcina, poti apela la o firma specializata in realizarea casetelor luminoase, precum headprint.ro, care se ocupa si de obtinerea autorizatiei pentru amplasarea reclamelor publicitare.

Amplasarea casetei luminoase trebuie sa respecte prevederile legale

Daca vrei sa folosesti casete luminoase, trebuie sa stii ca le poti amplasa pe fatade, terase, constructii, schele, panouri de protectie sau acoperisuri ale cladirilor, fara ca sistemele lor de prindere sa constituie o sursa de accidentare sau sa afecteze structura de rezistenta ori functionarea optima a cladirii. Mai mult, dimensiunile, forma sau amplasarea nu trebuie sa altereze caracteristicile arhitecturale si ambientale ale zonei.

Legea prevede nenumarate situatii in care este interzisa amplasarea mijloacelor de publicitate luminoase, printre care pe arbori, stalpi de telecomunicatii, obiecte de arta monumentala, cladiri aflate in stare avansata de degradare, in zone unde pot fi confundate cu semnele rutiere, suprafete vitrate, in ariile naturale protejate sau spatiile verzi cu valoare deosebita.

In situatia amplasarii casetelor luminoase pe terasele sau acoperisurile constructiilor, acestea vor avea o inaltime de cel mult 3 metri daca fatada constructiei-suport are inaltimea mai mica de 15 metri. In cazul in care fatada depaseste o inaltime de 15 metri, atunci caseta luminoasa poate sa aiba cel mult 1/5 din inaltimea fatadei, dar nu mai mult de 6 metri. De asemenea, mijloacele publicitare luminoase nu trebuie sa fie pozitionate la o distanta mai mica de 3 metri fata de limita de proprietate a imobilelor fara a avea acordul proprietarilor.

 Toate lucrarile de instalare a unor casete luminoase trebuie demarate dupa obtinerea unui aviz semnat din partea autoritatilor competente. Acestea imbunatatesc considerabil imaginea unei companii, de aceea este important sa le folosesti respectand prevederile legale, pentru a nu fi pasibil de sanctiuni.

Program PRO 2

 • Joi
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  75 min
  09:00 Vieti la rascruce
  60 min
  10:00 Intre tine si rau
  105 min
  11:45 Frumoasa si bestiile
  135 min
  14:00 Blind date
  60 min
  15:00 Vieti la rascruce
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Blind date
  60 min
  19:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  21:00 Intre tine si rau
  60 min
  22:00 Vieti la rascruce
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  02:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  03:00 Juraminte incalcate
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Intre tine si rau
  45 min
  05:00 Blind date
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min