Ce tip de hotă să alegi pentru bucătăria ta?

Bucătăria este locul în care oamenii petrec cel mai mult timp acasă, mai ales dacă sunt fani ai mâncării gătite. Mai mult, acest spațiu este destinat cafelei de dimineață, dar și discuțiilor până seară târziu.

Ce tip de hotă să alegi pentru bucătăria ta?

De aceea, alegerea unei hote potrivite pentru bucătărie este un element foarte important, pentru că întreagă familie, dar și prietenii apropiați, care vin în vizită să se simtă confortabil, fără a fi afectați de mirosul de mâncare.

Având în vedere că în prezent există o gama foarte largă de hote din care adulții pot alege, decizia se poate dovedi una destul de dificilă, fără câteva guideline-uri care să fie urmărite cu atenție în timpul sesiunii de shopping.

 

Ce tip de hotă să alegi

Hotă este extrem de importantă, întrucât are rolul de a extrage mirosurile de mâncare, lăsând aerul din încăpere proaspăt și ușor de respirat. Recomandat este că persoanele aflate în căutarea unui astfel de dispozitiv să se îndrepte către un model care îmbină frumos funcționalitatea cu designul, pentru a reuși astfel să beneficieze de o hotă modernă, dar dotată cu toată funcțiile necesare pentru a fi eficientă.


Alegerea unei hote care schimbă designul

Pentru început, bine de știut este că adulții au la dispoziție o gama largă de tipuri de hote din care pot alege. Este vorba despre modele care, cu siguranță, vor schimbă întreg design-ul bucătăriei, dându-i un aer modern și interesant.

Hotele tradiționale, care se montează pe perete, deasupra zonei în care se află aragazul reprezintă cea mai bună alegere a persoanelor care își doresc să meargă pe varianta sigură, fără a riscă prea mult în ceea ce privește influențarea designului. Modelele clasice sunt recomandate cu precădere pentru apartamentele/casele în care zona în care se gătește este foarte aproape de alte camere.

Mai departe, hotele incorporabile, care sunt integrate în dulap sau în tavan reprezintă primul pas pe care îl pot face femeile și bărbații pentru a beneficia de o bucătărie interesantă că design. Practic, aceste modele se ascund foarte frumos în mobilierul din bucătărie, părând a fi parte din decor și nu obiecte practice și utile, amplasate așa cu scopul de a elimina mirosurile nedorite din încăpere.

Pentru hotele telescopice se folosesc, în general, elemente foarte mici, astfel încât să poată fi montate în dulapuri de dimensiuni reduse ori direct în perete. Design-ul acestor modele este unul elegant și rafinat. Hotele telescopice sunt ideale pentru bucătăriile minimaliste.

Hotele de tip insula au fost create pentru bucătăriile mari, în care se gătește foarte mult sau pentu bucătăriile în care blatul de bucătărie se află și el în centrul spațiului. Modelele din această categorie vin la pachet împreună cu conducte telescopice și pot fi ajustate în funcție de înălțimea tavanului. Moderne, practice și eficiente, hotele de tip insula dau bucătăriilor o notă de extravaganță și curaj.

Nu în ultimul rând, hotele decorative sunt cele care nu sunt ascunse deloc. Dimpotrivă, acestea au rolul de a oferi bucătăriilor un plus de culoare, fiind parcă elemente care trebuiau să facă parte din decor încă de la început. Hotele decorative pot fi montate în mai multe feluri: în diagonală, pe perete, orizontal sau vertical.

Dincolo de toate modelele menționate anterior, mai există și hote retractabile, care sunt practice pentru că nu ocupă mult spațiu, hote inverse, care se pun sub plită de gătit, dar și plite multifuncționale. Cel mai important este că utilizatorii să știe foarte bine ce-și doresc, pentru a lua cea mai bună decizie.

Dimensiuni

Un alt element foarte important de luat în considerare pentru achiziționarea celor mai bune hote este dimensiunea acestora. Dacă, de exemplu, este nevoie de astfel de electrocasnice pentru o bucătărie mare, cu siguranță va fi nevoie de hote de dimensiuni mai mari, pentru că acestea să poată face față. Avantajul celor aflați în căutarea unor modele noi este că au la dispoziție o gama largă de mărimi. În funcție de dimensiunea hotelor, acestea au capacitatea de ventila aerul mai bine sau, dimpotrivă.

Nivel de zgomot

Nivelul de zgomot trebuie, la rândul sau, atent studiat înainte de achiziționarea unei hote. Nimeni nu-și dorește să nu se mai audă cu cei dragi atunci când hotă este pornită. În acest sens, cu cât modelele sunt mai performanțe, cu atât nivelul de zgomot este mai redus. Cele mai bune hote sunt cele care au o valoare de zgomot declarat mai mică de 60 dB, preferabil între 50-55 dB.

Consum de energie

Consumul de energie este direct influențat de performanță hotelor. Cu cât acestea sunt mai bune, cu atât vor consumă mai puțîn. Detalii despre consum pot fi găsite în descrierea fiecărui produs, iar acestea trebuie citite cu atenție, pentru că ulterior factură la curent să nu fie una enormă.

Luând în calcul toate elementele de mai sus, celor care își doresc o hotă le va fi mai ușor să aleagă un model care să li se potrivească din toate punctele de vedere. După montarea noii achiziții, bucătăria va capătă, fără îndoială, un design mai interesant și mai atractiv!

Sursa Foto https://pixabay.com/photos/kitchen-home-interior-modern-room-2165756/

Program PRO 2

 • Marţi
 • 06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  90 min
  09:15 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  10:15 Pretul dragostei
  105 min
  12:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  14:00 Legea iubirii - S2
  60 min
  15:00 O singura privire
  60 min
  16:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  17:00 Inimi si lacrimi
  60 min
  18:00 Legea iubirii - S2
  60 min
  19:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  21:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  22:00 Pretul dragostei
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Lasa-ma sa zbor - S.1
  120 min
  02:00 Dragoste de contrabanda
  60 min
  03:00 Inimi si lacrimi
  45 min
  03:45 Pretul dragostei
  60 min
  04:45 Legea iubirii - S2
  60 min
  05:45 Inimi si lacrimi
  60 min
  06:45 Dragoste de contrabanda
  60 min