Adevarul despre vergeturi si piele inestetica. Afla cum poti scapa definitiv de ele, fara efort 

Multe femei descopera ca au vergeturi dupa o sarcina sau dupa o modificare radicala a greutatii. E o problema frustranta, mai ales pe timpul verii, cand corpul este mult mai expus.

Adevarul despre vergeturi si piele inestetica. Afla cum poti scapa definitiv de ele, fara efort

Exista insa si persoane care confunda vergeturile cu celulita sau cu diverse semne care apar pe piele. Prin urmare, gasesti mai jos toate informatiile necesare pentru a stii exact despre ce este vorba.

Ce sunt vergeturile?
Denimirea stiintifica este „Striae Gravidarum” iar englezii le spun „Stretch Marks” (semne de intindere). Toti acesti termeni se refera la acele urme ca niste cicatrici mai putin profunde care apar la nivelul pielii datorita deteriorarii fibrelor elastice care ajuta pielea sa se intinda. Sunt semne perfect normale care apar in mod natural si majoritatea femeilor au asa ceva, ba chiar si unii barbati.

Cum arata vergeturile?
In functie de culoarea pielii, vergeturile pot avea culoare rozalie, brun roscat, maroniu sau maro foarte inchis. In timp, se decoloreaza si capata o nuanta pala, mult mai deschisa decat nuanta naturala a pielii.

In ce portiune a corpului apar?
Vergeturile pot aparea absolut oriunde pe corp, dar de cele mai multe ori le intâlnim pe solduri, pe sani si pe fese.

Cum poti evita aparitia vergeturilor?
E drept ca vergeturile apar de regula atunci cand greutatea corporala se modifica foarte mult si pielea e obligata sa se intinda brusc, dar adevarul este ca principalii factori care determina aparitia lor sunt cei genetici. In functie de cat de elastica este pielea ta, acestea apar mai devreme sau mai tarziu.

Prin urmare, nu le poti evita, asa ca nu prea ai ce sa faci. Poti încerca sa tonifiezi pielea prin sport, masaj si impachetari cu diverse produse specifice, dar, daca esti predispusa genetic sa ai vergeturi, acestea vor aparea indiferent de cum ai grija de corpul tau. E drept, vor aparea mai devreme daca duci o viata sedentara.

Cum poti scapa de vergeturi?
Exista operatii cu laser, asemanatoare cu cele care se fac pentru indepartarea tatuajelor. Daca sunt multe, nu pot fi indepartate chiar in totalitate, iar operatiunea este destul de dureroasa. In plus, in locul lor vor aparea altele.

Transplantul de piele nu este recomandat in nici un caz pentru o afectiune minora ca aceasta, chiar daca ai resursele financiare necesare pentru asta. Exista si creme pentru masaj care promit reducere sau prevenirea vergeturilor, dar... in afara de faptul ca le pot decolora si ajuta pielea sa devina mai fina, aceste creme nu prea au efect. Bronzul te poate ajuta să le estompezi, pentru ca vor fi mult mai putin vizibile atunci cand pielea ta are o nuanta mai inchisa.

Program PRO 2

 • Duminică
 • 06:30 Casatorie cu bucluc
  60 min
  07:30 Dragoste in alb si negru
  105 min
  09:15 Pecetea iubirii
  105 min
  11:30 Suflete pierdute
  90 min
  13:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  14:00 Nu te-am uitat
  60 min
  15:00 Casatorie cu bucluc
  60 min
  16:00 Pecetea iubirii
  120 min
  18:00 Nu te-am uitat
  60 min
  19:00 Femeia alege
  90 min
  20:30 Casatorie cu bucluc
  60 min
  21:30 Dragoste in alb si negru
  60 min
  22:30 Femeia alege
  60 min
  23:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  00:30 Nu te-am uitat
  60 min
  01:30 Casatorie cu bucluc
  60 min
  02:30 Femeia alege
  90 min
  04:00 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:30 Suflete pierdute
  60 min
  05:30 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  05:30 END OF THE DAY
  0 min
  06:30 Casatorie cu bucluc
  60 min
Modifică setările cookies