(P) 6 idei de proiecte DIY pentru casa ta in sezonul de iarna

(P) 6 idei de proiecte DIY pentru casa ta in sezonul de iarna
Data publicarii: 20 Decembrie 2019

Evident ca, pe timpul iernii, majoritatea proiectelor DIY au ca tematica sarbatorile specifice sfarsitului de an, pe primul loc situandu-se decoratiunile pentru Craciun. Daca si tu te numeri printre  pasionatii de proiecte DIY, iti oferim cateva idei pentru a-ti ocupa timpul intr-un mod util si placut in aceasta perioada.

Reconditionarea unei sanii vechi

In aceasta perioada, sania este unul dintre cadourile preferate ale copiilor si nu trebuie sa scapi ocazia de a-i face si tu o astfel de bucurie copilului tau. In loc sa mergi la mall pentru a-i cumpara o sanie asa cum au si ceilalti copii, poti sa reconditionezi sania ta ce veche care zace uitata in magazie.

Vei avea nevoie de niste scandura, vopsea, suruburi, eventual un aparat de sudura pentru a lipi cadrul metalic. De asemenea, pentru a indeparta rugina si a lustrui talpile saniei, poti folosi un polizor unghiular.

Decoratiuni handmade pentru pomul de Craciun

Daca esti o persoana creativa si suficient de indemanatica, impodobeste pomul de Craciun in stil original, folosind decoratiuni facute chiar de tine. Ai la dispozitie o multitudine de variante, de la fulgii de zapada confectionati din hartie la globuri artizanale din conuri de brad.

Pentru a da o aroma aparte casei in aceasta perioada, poti impodobi pomul si cu pastai de vanilie, batoane de scortisoara sau felii subtiri de fructe lasate la uscat.

Impodobirea casei

Decoratiunile exterioare ale locuintei specifice Sarbatorilor de Iarna constituie un alt proiect DIY de mare interes in aceasta perioada, existand adevarate competitii intre locuitorii din oras. Daca vrei ca locuinta ta sa se remarce in perioada sarbatorilor, este indicat sa incepi pregatirile din timp.

Trebuie sa scoti din magazie instalatiile luminoase si sa le faci mai intai o proba, pentru a te asigura ca functioneaza. Sfatuieste-te si cu familia in privinta modului in care veti decora casa in acest an si nu repeta aranjamentul de anul trecut.

Ghirlande din crengi de brad, specifice sezonului

Un element decorativ specific sarbatorilor il constituie si ghirlandele din crengi de brad, impodobite cu globuri si tot felul de figurine. Poti realiza singur sau impreuna cu familia aceste ghirlande, fiind o activitate placuta si relaxanta.

Da frau liber imaginatiei si incearca sa nu te incadrezi in sabloane. Cea mai reusita ghirlanda trebuie sa decoreze usa de la intrare, pentru ca va constitui o adevarata carte de vizita in aceasta perioada. Celelalte pot impodobi locuinta, impreuna cu crengute de vasc si beteala.

Amenajarea unui gratar in curte

Este sezonul petrecerilor, probabil ca vei avea invitati de sarbatori si vrei ca toti sa se simta foarte bine. Produsele traditionale nu trebuie sa lipseasca de pe masa, si ce poate fi mai apetisant decat friptura si carnatii abia scosi de pe gratar.

Daca spatiul din curte iti permite, de ce nu ai amenaja un gratar din piatra sau caramida? Arata mult mai bine decat cel pe care-l folosesti de obicei si este mult mai practic. Daca te apuci din timp de acest proiect, masa festiva de Craciun sau petrecerea de revelion va constitui momentul perfect sa ii faci inaugurarea.

Mici reparatii ale casei

Daca ai constatat ca locuinta are nevoie de mici reparatii, insa ai tot amanat sa le faci, din lipsa de timp sau de chef, acum este momentul sa te apuci de treaba. Nu vrei sa te trezesti cu o surpriza neplacuta tocmai de sarbatori sau in timp ce esti plecat in vacanta cu familia, asa ca trebuie sa iti iei masuri preventive.

In cazul in care ai nevoie de ajutor specializat, tine cont si de faptul ca mesterii ar putea sa nu fie disponibili in perioada premergatoare sarbatorilor si ai putea fi nevoit sa amani lucrarea pana dupa Revelion.

 

 

 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies