(P) Cum alegi un produs pentru stimularea ovulației

(P) Cum alegi un produs pentru stimularea ovulației
Data publicarii: 17 Martie 2020

Atunci când ești femeie și ajungi într-un punct în care îți dorești să ajungi mamă, e important să știi că există soluții pe piață care te pot ajuta să rămâi însărcinată sau care te pot ajuta să crești procentul de șanse pentru a rămâne însărcinată.

Există pe piață produse care ajută la stimularea ovariană și care cresc exponențial șansele de a putea avea un copil. Dar sunt câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a face o achiziție și cum să alegi un astfel de produs.

Context - problemele de ovulație ale femeilor

Infertilitatea se definește prin imposibilitatea unui cuplu de a concepe în interval de 1 an, având contact sexual neprotejat. Este o problemă de cuplu care implică în mod aproape egal ambii parteneri. 

În aproximativ 40-50% din cazuri, cauza infertilității este feminină, în 30% este masculină iar în 10-15% din cazuri infertilitatea este inexplicabilă, în ciuda realizării tuturor investigațiilor de specialitate. 

Poate fi surprinzător, dar infertilitatea se datorează femeilor în 35% dintre cazuri, bărbaților în 35% dintre cazuri, ambilor parteneri în 20% dintre cazuri și nu poate fi explicată pentru restul de 10% dintre cazuri.

Esențial este faptul că atât bărbatul cât și femeia trebuie examinați pentru determinarea cauzelor care duc la infertilitatea cuplului. Dar în cazul femeilor este vorba de probleme de ovulație și atunci intervine stimularea ovariană.

Ce este stimularea ovariană?

Produsele care vorbesc despre stimulare ovariană au nevoie de câteva ingrediente cheie pentru o rată de succes cât mai mare. Trebuie să conțină Mio-Inozitol, N-acetilcisteina, Folat de Quatrefolic și minim vitamina D3 pentru fixarea anumitor procese și vitamina E. Ingredientul cheie este Mio-inozitolul.

Mio-inozitol este un izomer al inozitolului, este o formă specifică din clasa vitaminelor B de care organismul are nevoie pentru o bună funcţionare. Îl întâlnim și nesintetizat în anumite produse, dar în principal apare în diferite băuturi energizante și tonice.

Mio-inozitolul este unul din cei 9 izomeri ai inozitolului, substanţă care are un rol important în înmulţirea şi diferenţierea celulelor. Mio-inozitolul intervine în funcţionarea receptorilor insulinici şi unele studii arată că îmbunătăţeşte funcţia ovariană şi induce ovulaţia, reglează transmiterea informaţiei intra şi extra celular, îmbunătăţind echilibrul hormonal feminin.

Mio-inozitolul a fost identificat ca un factor dietar important necesar în toate celulele, fiind necesar pentru reglarea răspunsului celular la stimulii externi, precum şi pentru medierea activităţilor enzimatice.

Practic, atunci când vorbim de tratamentul de stimulare ovariana, în momentul în care o femeie este decisă că vrea o sarcina este important să folosească produse care vizează buna funcționare a ovarelor și-a ovulelor. De obicei un tratament de 14 zile cu un produs de stimulare ovariană poate da rezultate.

Pentru stimularea ovariană, medicul recomandă, într-o primă fază, o terapie medicamentoasă, prin care se urmăreşte inducerea ovulaţiei pentru obţinerea unei sarcini pe cale naturală. De asemenea, stimularea hormonală este una dintre etapele procedurilor de reproducere umană asistată, precum fertilizarea în vitro dar, din fericire, cu cele mai mari șanse de succes terapeutic. 

Preparatele medicamentoase care stimulează ovulația

Preparatele medicamentoase care stimulează ovulația sunt foarte numeroase. Un astfel de produs este MYO-SUN Plus recomandat mai ales pentru femeile de peste 30 de ani care vor să rămână însărcinate.

Vorbim de un produs care pe lângă funcția de a stimula producția de ovule sănătoase, echilibrează și are grijă de sistemul imunitar al femeilor și este prietenos cu celulele ficatului. În plus contribuie la sinteza normala a aminoacizilor și are grija de replierea celulară.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies