(P) Cum organizezi o petrecere tematică românească?

Atmosfera de la petrecerile tradiționale româneșți este una cu totul și cu totul specială, pentru că românii știu să se distreze cel mai bine.

(P) Cum organizezi o petrecere tematică românească?

Tocmai de aceea, atunci când organizezi o astfel de petrecere tematică, trebuie să te asiguri că totul iese că la carte și că simbolurile tradiționale româneșți nu lipsesc din peisaj. O petrecere tematică românească are secretele ei, iar noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pentru că evenimentul să iasă așa cum ti-ai dorit!
 

Alege o locație în stil rustic

Dacă vrei să organizezi o petrecere tematică românească, trebuie să alegi în primul rând o locație potrivită, care să fie în ton cu tema aleasă.

Tocmai de aceea, pentru un astfel de eveniment, poți închiria un local rustic, precum un han, sau un restaurant cu cramă. Astfel, nu va trebui să alegi foarte multe decorațiuni, deoarece mobilierul și obiectele de decor din restaurant sunt deja inspirate din folclorul românesc.
 

Folosește decorațiuni tradiționale         

De la o petrecere tematică românească nu pot să lipsească decorațiunile tradiționale, așa că poți să împodobeșți locația cu ștergare și covoare țesute. De asemenea, poți decora mesele cu flori de câmp, cu coronițe împletite din grâu sau cu vase tradiționale din lut. Dacă ai la dispoziție o terasă mai mare, o poți decora cu baloți de fan, sau cu buturugi de lemn, pe care oaspețîi le pot folosi în loc de scaune.
 

Organizează un program artistic

O petrecere tematică românească are nevoie neapărat de muzică, așa că trebuie să incluzi în program și un moment artistic sau măcar să te asiguri că ai un playlist potrivit. Invită la petrecere un interpret de muzică populară, o orchestra sau un grup folcloric, și organizează un scurt program artistic pentru oaspeți. Încurajează-i pe invitați să iasă la dans și să se simtă bine, pe ritmuri tradiționale româneșți.
 

Alege un meniu tradițional românesc

La o petrecere tematică românească nu poți să serveșți pizza sau creveți, în schimb, meniul ar trebui să se bazeze pe preparate tradiționale, cum ar fi sarmale, mămăligă la ceaun, ciorbă, drob sau tochitură. De asemenea, de pe masă invitaților nu poate să lipsească palincă sau vișinată.

Iar în ceea ce privește deșertul, poți alege în loc de tort, orice alt preparat tradițional, de la cornulețe, până la cozonac, branzoaice, papanași sau plăcintă.  

Dacă locația pe care ai ales-o pentru eveniment nu are și restaurant, poți oricând să comanzi preparatele tradiționale de la o firma de catering. Vezi cei care livrează mâncare românească, află oferta lor și asigura-te că preparatele vor ajunge la timp la petrecere.

Așadar, să organizezi o petrecere tematică românească nu este chiar atât de greu, mai ales dacă vei ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit. Alege o locație potrivită, un meniu delicios și un playlist care să îi facă pe invitați să danseze.  

Program PRO 2

 • Duminică
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Regina noptii
  105 min
  12:00 Putin sunt si al tau
  135 min
  14:15 Inima nu cere voie
  45 min
  15:00 Camera 309
  60 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  60 min
  18:00 Inima nu cere voie
  60 min
  19:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Regina noptii
  60 min
  23:00 Iubire ca in filme
  60 min
  00:00 Putin sunt si al tau
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  45 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Regina noptii
  45 min
  05:00 Inima nu cere voie
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min