Gabriela Georgeta Dinica, impreuna cu prietenii si colegii maestrului au acordat interviuri in exclusivitate despre cum era omul si actorul Gheorghe Dinica! VIDEO!

In urma lui Gheorghe Dinica au ramas zeci de roluri in teatru si film, melodii nemuritoare si replici memorabile. Colegii de breasla, prietenii si toti cei care l-au cunoscut si l-au iubit si-au amintit astazi de marele actor, asa cum era el: vesel si optimist.

Gheorghe Dinica era fericit pentru fiecare zi pe care o putea petrece alaturi de colegii sai. Ei erau a doua sa familie.

Mircea Solcanu a transmis in direct din curtea bisericii Gradina Icoanei. In gradina este inmormntat un alt general, generalul Odobescu, printr-o coincidenta randuita de soarta. In biserica se afla maestrul Dinica, interpretul unui al general, generalul Vulturesco.

Maestrul va fi inmormantat alaturi de marea doamna a cantecului popular romanesc, Maria Tanase. Doamna Gabi, sotia lui Gheorghe Dinica, i-a spus lui Mircea ca dragostea pentru sotul ei nu se va sfarsi niciodata.

Foarte multi tineri au venit sa-i aprinda o lumanare lui Gheorghe Dinica, tineri care vor putea sa spuna intr-o buna zi ca au fost contemporani cu marele actor.

„O data cu moartea lui, a murit si o parte din mine. A fost colegul meu timp de peste 50 de ani. Am stat mai mult cu el decat cu familia mea. Face parte din mine, e fratele meu de suflet”, a spus cu lacrimi in ochi maestrul Marin Moraru.

„Am tinut candela aprinsa de cand s-a internat Gheorghe al nostru”, a spus Constantin Cotimanis. „L-am pierdut pe Adrian Pintea, pe care il pomenesc si acum in rugaciunile mele... Apoi s-a dus si Stefan Iordache, iar acum Dinica. Dumnezeu sa-l ierte!”, a adaugat dansul.

„Sotia lui il iubea enorm, avea mare grija de el mereu, ca un inger pazitor. Acum s-a invartit roata, va fi dansul ingerul pazitor al dumneaei. Ma bucur pentru el ca a jucat pana in ultima clipa”, a spus Nicoleta Luciu cu lacrimi in ochi.

„A disparut un membru al familiei noastre, a actorilor”, spune Ion Dichiseanu.

Nu a avut nici un dusman. Nu avea cine sa-i faca rau. A tinut mereu la mine, imi dadea orice ii ceream. Ma duceam cu el la pescuit, am multe amintiri placute. In familie era ca si pe scena, glumet si plin de viata. Eram mereu in primul rand la spectacolele lui, imi dadea invitatii”, spune Ciobanu Dumitru, fratele mai mic al actorului din partea mamei, alintat de catre acesta Cicilica.

Sotia maestrului a acordat in exclusivitate un interviu despre relatia pe care a avut-o cu sotul ei.

Cei mai frumosi ani au fost langa el. Au fost ani plini, perfecti, plini de armonie si de bun-simt. Nu stiu ce sa spun mai mult. Am fi vrut sa plecam la Viena de Craciun, intr-o vacanta, dar nu s-a mai intamplat. Probabil o sa mearga el singur acum. As vrea sa le multumesc tuturor medicilor care l-au ingrijiti si tuturor asistentelor. Toata lumea a avut multa buna-vointa posibila, au fost foarte atenti cu noi, dar asa a fost sa fie. Dragostea nu moare, noi eram mereu impreuna, de 15 ani de cand ne cunoastem. Este mai greu pentru cei care raman in urma, dar asa e in viata. Se spune ca sufletele pereche raman mereu impreuna pentru totdeauna, dar nu e la fel, sunt numai vorbe. El este acolo, iar eu sunt aici. Nu mai am pentru cine sa ma duc acasa. Ma trezesc dimineata si nu pot sa cred ca nu-l vad in casa, si nu doar acum, ci si cand era la spital. A fost totul prea scurt. Nu cred cas trebuia sa se intample acum. Era atat de bun, atat de modest. Nu cred ca a avut vreun pacat. Nu a invidiat pe nimeni, nu a jignit pe nimeni. Avea asa o bunatate... Nu era prefacut niciodata. Era un om atat de simplu, de normal, de modest. Avea haz. Era un spirit evoluat. Am amintiri foarte frumoase si multe de povestit. Ultimele trei saptamani au fost foarte grele, dar am avut speranta pana in ultima clipa. N-am crezut ca se va ajunge aici”, spune sotia lui Gheorghe Dinica, Gabriela Georgeta Dinica.

Costel Constantin spune ca a fost in turnee extraordinare impreuna cu maestrul Dinica. El isi aminteste umorul marelui actor, care il facea sa fie un prieten minunat. Au jucat impreuna, iar personajele lor fusesera impreuna in Razboiul de Independenta.

  „In vara asta am fost impreuna cu colegii din „Regina” intr-o vacanta superba, la Sfantul Gheorghe. El mi-a spus ca, desi a facut atatea filme in zona Deltei Dunarii, de-abia atunci a avut timp sa vada cat de frumos e locul. Mi-a multumit si mi-a fredonat, la rugamintea mea, melodia „Si daca...”. Era un om extraordinar” - Vladimir Gaitan

Nu avea decat cuvinte de lauda fata de noi. Tuturor ne-a spus ca suntem talentati, ca suntem frumosi... numai lucruri bune. Era un imbold pentru noi sa ne spuna asa ceva Gheorghe Dinica. Noi vorbeam in permanenta despre dansul si cu atat mai mult o sa vorbim de acum incolo!” – Doinita Oancea

Am avut bucuria de a fi unul dintre apropiatii sai. Am stat mai mult de cinci ani in aceeasi cabina. Era un actor care isi cunostea valoarea excelptionala si o transmitea colegilor de scena cu mare generozitate. A fost cu adevarat un monstru sacru. Nu se va mai naste secole de-a randul o asemenea personalitate”. - Eugen Cristea


Ultima oara cand l-am vazut am ras impreuna. Am filmat la Mogosoaia, am stat afara la soare. Nu-mi vine sa cred inca, eram convinsa ca o sa se faca bine si o sa vina la filmari. Filmam in Buftea si sotia sa venea mereu si avea grija de dumnealui, ii aducea pepene rosu. Era rabdator, modest, avea un suflet atat de mare si vorbea asa de frumos cu toata lumea! L-am dus de cateva ori acasa cu masina mea, care nu e cine stie ce masina, si mi se parea nemaipomenit ca am ocazia de a sta de vorba cu el, era o onaore iemnsa pentru mine. Vorbeam despre politica, despre orice... M-a impresionat extraordinar de mult, mai ales ca avea foarte multa rabdare. Era un adevarat profesionist, repeta textul cu rabdare. Va trai in continuare in sufletele noastre si ale tuturor oamenilor” – Irina Antonie


Program PRO 2

 • Marţi
 • 06:45 Tanar si nelinistit
  60 min
  07:45 Lacrimi de iubire
  75 min
  09:00 Vieti la rascruce
  75 min
  10:15 Intre tine si rau
  105 min
  12:00 Frumoasa si bestiile
  135 min
  14:15 Blind date
  60 min
  15:15 Vieti la rascruce
  60 min
  16:15 Tanar si nelinistit
  45 min
  17:00 Juraminte incalcate
  60 min
  18:00 Blind date
  60 min
  19:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  21:00 Intre tine si rau
  60 min
  22:00 Vieti la rascruce
  60 min
  23:00 Lacrimi de iubire
  60 min
  00:00 Frumoasa si bestiile
  120 min
  02:00 Lacrimi de iubire
  45 min
  02:45 Juraminte incalcate
  60 min
  03:45 Ce se intampla, doctore?
  30 min
  04:15 Intre tine si rau
  45 min
  05:00 Blind date
  45 min
  05:45 Juraminte incalcate
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min