Doua femei au murit din cauza fanatismului religios impins la extrem, intr-o familie din Techirghiol - VIDEO

Dupa multa vreme dezbatem un nou caz de asa-zis fanatism religios impins... pana pe lumea cealalta. Poate doar nebunia cu maicuta schingiuita la Tanacu  sa fie peste cele ce urmeaza.

Asadar, atentie: la Techirghiol, in Constanta, se profileaza un adevarat scenariu de groaza, dupa ce la marginea cimitirului a aparut, din senin, un mormant!

O familie cel putin ciudata, renegata chiar de membrii sectei din care faceau parte,  si-ar fi ingropat o ruda in mare taina, fara pic de slujba. Una dintre variante - care sta bine de tot in picioare - este ca femeia ar fi murit infometata si epuizata de un post negru prelungit. 

Ipoteza n-a aparut din senin: in urma cu cativa ani, tot la Techirghiol, o tanara de 25 de ani ce facea parte din aceeasi familie a pierit intr-un mod asemanator.  Sunt voci care sustin ca era deshidratata si nu cantarea mai mult de... 20 de kilograme. Vinovatii ar fi aceiasi.

Nebunia a prins contur in ziua in care in cimitir a rasarit, fara stirea nimanui, un mormant proaspat. Absolut niciun localnic nu-si amintea de cineva care sa fi trecut in lumea dreptilor de curand sau de vreo slujba de inmormantare.

A fost primul semn ca la Techirghiol a renascut un ritual catalogat de multi drept pagan si sinistru. Trupul femeii in varsta de 43 de ani a fost deshumat astazi, pentru efectuarea necropsiei.

In urma cu zece ani, o tanara din aceeasi familie cu a femeii ingropate, a pierit infometata. Doua saptamani s-a zbatut in agonie, iar cand a fost dusa la groapa, nu cantarea mai mult de 20 de kilograme. Trei ani mai tarziu, doi frati de-ai ei au fost arestati.

Toate indiciile duc cu gandul la un grup izolat, dar foarte bine organizat. O secta in miniatura, care functioneaza dupa reguli proprii, pe care le respecta orbeste. Istoria locului spune ca membrii familiei au trait o vreme intr-o comunitate de 60 de persoane, adepte ale cultului adventistilor de ziua a saptea, in Techirghiol.

In urma unor neintelegeri, s-ar fi izolat treptat, formand un nou grup - grupul Mandache. Familie care s-a declarat in continuare de religie adventista, insa este renegata de cultul recunoscut de lege, tocmai din cauza comportamentului deviant.

Se pare ca insusi tatal barbatilor ar fi depus plangere impotriva lor, acuzandu-i ca si-au infometat voit propria sora! De acuzatii n-ar fi scapat nici sotia sa, mama fetei, despre care gura satului vuieste cum ca si-ar supune toti mostenitorii la ritualuri ciudate. Dupa acest episod, barbatul care a indraznit sa spuna lucrurilor pe nume a fost izgonit din casa.

Bunaoara, fratii Daniela si Mihail Mandache au fost acuzati de omor calificat si condamnati la 16 ani de inchisoare, pentru uciderea prin infometare a propriei surori.  Au reusit, la apel, sa schimbe incadrarea juridica, din omor calificat in ucidere din culpa. Au primit doar trei ani de inchisoare, dar au fost pusi in libertate dupa numai 10 luni de inchisoare.

Politistii au inceput cercetarile, insa in ciuda plangerilor facute de fostul sot al femeii care a devenit un fel de lider al familiei, nimeni nu a mai fost arestat.  Culmea, dupa moartea tinerei in varsta de 25 de ani, unul dintre frati ar fi devenit urmatoarea victima a mamei si a celorlalti membri. Posturi prelungite, infometare, o tortura despre care i-ar fi povestit tatalui, odata scapat din casa groazei.

Mama si fratii tanarului au negat toate acuzatiile si au sustinut tot timpul ca fata de 25 de ani murise in acea casa din cauza unei boli, nu in urma infometarii fortate la care ar fi supus-o.  In certificatul medico-legal, insa, este precizat faptul ca fata nu suferea de vreo afectiune cronica.

Sinistrele obiceiuri ale familiei renegate de religia adventista au revenit astazi in Techirghiol.  Un nou episod de groaza  a inceput, iar oamenii sunt terifiati de ceea ce se petrece in acea casa. O alta femeie a murit, in aceleasi conditii, in aceeasi familie.

Program PRO 2

 • Duminică
 • 07:00 Tanar si nelinistit
  45 min
  07:45 Iubire ca in filme
  90 min
  09:15 Camera 309
  60 min
  10:15 Iubire ascunsa
  105 min
  12:00 In sfarsit, exista Paradis
  135 min
  14:15 Fara privirea ta
  60 min
  15:15 Camera 309
  45 min
  16:00 Tanar si nelinistit
  60 min
  17:00 Dincolo de noi
  45 min
  17:45 Fara privirea ta
  75 min
  19:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  21:00 Camera 309
  60 min
  22:00 Iubire ascunsa
  75 min
  23:15 Iubire ca in filme
  45 min
  00:00 In sfarsit, exista Paradis
  120 min
  02:00 Iubire ca in filme
  60 min
  03:00 Dincolo de noi
  45 min
  03:45 Iubire ascunsa
  75 min
  05:00 Fara privirea ta
  45 min
  05:45 Dincolo de noi
  60 min
  06:45 Tanar si nelinistit
  60 min