Bianca Brad si trei mamici care si-au pierdut bebelusii in incendiul de la Giulesti vorbesc despre drama prin care au trecut - VIDEO

In studioul emisiunii au fost invitate trei dintre mamicile care si-au pierdut copiii in tragedia de la maternitatea Giulesti si Bianca Brad, o mama care intelege foarte bine drama prin care trec aceste femei. Dupa aproape doua luni de zile de la marea tragedie, ancheta este inca in curs de desfasurare si inca nu s-a gasit niciun vinovat. Aceste doua luni au trecut cumplit de greu pentru mamicile care si-au pierdut bebelusii in urma acelui incendiu.

Doua dintre ele trec printr-o drama dubla: s-au chinuit mult sa aiba copii si acum nu vor mai putea ramane insarcinate din nou.

Femeile au recunoscut ca o invinovatesc pe asistenta care a plecat de langa copilasi pentru drama prin care trec ele acum. Bianca Brad le-a fost alaturi si le-a invatat sa stranga o perna in brate cand le e dor de micuti. Sunt perne pe care le ofera prin Fundatia EMA si care sunt menite sa inlocuiasca sentimentul de goliciune, ca sa le aline putin.

Ea spera sa reuseasca sa faca intr-o buna zi ursuleti de plus de marimea unor bebelusi, pe care mamicile care au trecut prin asemenea tragedii sa-i poata tine in brate.

Mamicile nu au avut parte de consiliere psihologica. Au vorbit doar intre ele, zilnic, la telefon si spun ca ar fi vrut sa fie legate altfel, nu prin tragedia cumplita prin care au trecut.

Doua dintre ele fusesera sa-si alapteze copiii cu un sfert de ora inainte ca incendiul sa izbucneasca. Nu au simtit nimic, nici macar miros de fum. Nu inteleg cum de incendiul a putut avea loc atat de repede.


Mamicile spun ca medicii de la Giulesti sunt extraordinari si nu au nici un motiv sa-i invinovateasca. Ei le-au sunat, au facut tot ce-au putut sa le ajute dupa aceea.

Ancheta este in curs de desfasurare si mamicile spera sa pleateasca cine trebuie adica, in opinia lor, acea asistenta.

Bianca Brad a vorbit despre nevoia de a strange copilul in brate dupa ce treci prin asa ceva. Ea a strans geanta la inceput. Acum le poate oferi mamicilor acele perne, care ajuta mult. Ea a mai spus ca nu e deloc bine sa le spui mamicilor care au suferit atat de mult "Nu mai plange, lasa ca o sa treaca, o sa fie bine", pentru ca e mult mai rau.

Fetita ei a murit cu trei ani in urma; traieste in fiecare zi cu acest gand si aceasta durere. Ii este greu si acum cand vede copii care ar fi avut varsta fetitei ei, cand merge la ziua unui copil. E mult mai bine sa-si spui "Imi pare rau" si sa o iei in brate pe femeia care si-a pierdut copilul, ca sa o linistesti putin.

Program PRO 2

 • Marţi
 • 06:45 Dulce-amarui
  60 min
  07:45 Pana la ultima picatura
  90 min
  09:15 Dragoste in alb si negru
  75 min
  10:30 Dragostea nu uita
  90 min
  12:00 Muzica tradarii
  75 min
  13:15 Prinde-l, daca poti!
  120 min
  15:15 Ramai langa mine
  60 min
  16:15 Dulce-amarui
  60 min
  17:15 Dragostea nu uita
  45 min
  18:00 Pana la ultima picatura
  60 min
  19:00 Prinde-l, daca poti!
  120 min
  21:00 Ramai langa mine
  60 min
  22:00 Dragoste in alb si negru
  60 min
  23:00 Fiicele doamnei Fazilet
  60 min
  00:00 Prinde-l, daca poti!
  135 min
  02:15 Ramai langa mine
  60 min
  03:15 Dulce-amarui
  60 min
  04:15 Dragoste in alb si negru
  45 min
  05:00 Pana la ultima picatura
  45 min
  05:45 END OF THE DAY
  0 min
  06:00 Dragostea nu uita
  45 min
  06:45 Dulce-amarui
  60 min
Modifică setările cookies