(P) Pantofi cu șiret sau slip on? Cum faci cea mai potrivită alegere

(P) Pantofi cu șiret sau slip on? Cum faci cea mai potrivită alegere
Data publicarii: 20 Noiembrie 2020

Pantofii sunt elementul cheie din ținuta oricărui bărbat. De aceea, indiferent de cât de bine ar arăta un outfit, o alegere neinspirată a încălțărilor poate strica întreaga înfățișare. De aceea, cel mai bine ar fi să investești într-o pereche de pantofi de calitate, care să se potrivească mai multor ținute.

Găsirea unui astfel de model poate fi o adevărată provocare, mai ales, când trebuie să alegi între pantofii cu șireturi și cei slip on. Care pereche este mai potrivită pentru un look formal? Dar pentru o ținută casual de vară? Iată care sunt diferențele și cum poți combina aceste modele de pantofi cu piesele vestimentare din garderoba ta.

Pantofii cu șiret, potriviți pentru ținutele formale

Pentru o ținută office, sunt recomandați pantofii cu șiret, aceștia fiind considerați mult mai formali decât pantofii slip-on. În această categorie intră pantofii Oxford, Derby sau Brogues, care pot fi purtați atât cu un costum office, cât și cu o ținută smart-casual, formată dintr-o pereche de pantaloni, o cămașă și un cardigan.

Și, deși regulile de styling nu sunt foarte stricte, majoritatea persoanelor asociază pantofii cu șiret unui stil formal. Astfel, acești pantofi sunt mult mai potriviți pentru întâlnirile de business, pentru nunți sau evenimente corporate. 

Dacă nu obișnuiești să porți pantofi Oxford, poți opta, oricând, pentru pantofii Derby, care sunt mai confortabili. 

Pantofii slip-on, mult mai confortabili

Pantofii slip-on sunt mult mai potriviți pentru un outfit casual, așa că îi poți purta atât cu o pereche de jeanși, cât și cu un model de pantaloni chinos. Spre deosebire de pantofii cu șiret, cei slip-on sunt considerați elementul de bază din garderoba unui bărbat modern, pentru că merg la mai multe ținute.

Pantofii în stilul slip-on sunt foarte confortabili și ușor de purtat. Mai mult decât atât, ei îl scapă pe purtător de grija legării și dezlegării șireturilor. Printre cele mai populare modele de pantofi slip-on se numără mocasinii, loafers și mocasinii în stil boat. În general, pantofii slip-on sunt mult mai potriviți pentru perioada verii, având un design simplu și ușor de asortat cu ținutele din sezonul estival.

Poți purta pantofi slip-on cu o ținută formală?

Pantofii loafers nu sunt la fel de eleganți precum pantofii cu șireturi, dar, pot fi purtați cu un costum, la un eveniment corporate. Primul aspect pe care trebuie să îl iei în considerare, atunci când alegi o pereche de loaferi, este tipul din piele din care este realizat pantoful. Cele mai căutate materiale pentru acest tip de pantof sunt pielea box sau velurul (sau pielea întoarsă).

În ceea ce privește stilul, pantofii loafer din piele întoarsă au un aer mai casual decât cei din piele normală, așa că se potrivesc cel mai bine cu ținute lejere, estivale.

Mocasinii sunt și ei o altă variantă de pantofi slip-on, fiind destul de potriviți pentru o ținută business. Aceștia sunt eleganți și confortabili, așa că pot fi asortați atât cu o ținută casual cât și cu un outfit office. Un bărbat care preferă să poarte mocasini cu un costum, în locul unor pantofi cu șireturi, poate fi considerat un bărbat modern, care are cunoștințe în materie vestimentară și nu ezită să arate acest lucru. 

De exemplu, mocasinii din piele de pe Asortie.ro pot fi purtați cu un costum maro, în carouri, din două piese, în stil englezesc. Din punct de vedere cromatic, mocasinii negri pot fi asortați cu orice fel de costum, iar cei maro cu sacouri sau pantaloni gri, bej și bleumarin.

Dacă nu te poți decide între pantofii cu șireturi și cei slip on, ai și o variantă de mijloc – pantofii Monk. Acești pantofi sunt o combinație între un pantof Oxford și un pantof Loafer. Sunt în stil slip-on, ca și pantofii Loafers, însă au limba și botul caracteristice modelului Oxford. Clasicele șireturi au fost înlocuite cu una sau două curele cu catarame, care traversează suprafața pantofului. Modelul Monk poate fi purtat atât cu blugi, cât și cu cel mai elegant costum.

Acestea sunt, așadar, aspectele de care trebuie să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi o pereche de pantofi. Iar, dacă ai nevoie de idei pentru a asorta cât mai bine o pereche de pantofi slip on, te poți inspira din stilul lui Bruno Mars, care poartă, adesea, mocasini.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    135 min
    04:15 Doctorul casei
    60 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies