(P) Cum alegi fotoliul potrivit pentru biroul de acasă?

(P) Cum alegi fotoliul potrivit pentru biroul de acasă?
Data publicarii: 27 Aprilie 2020

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni au început să lucreze de acasă, iar pentru unii dintre ei lipsa unui birou este un dezavantaj. 

Dacă ești una dintre persoanele care lucrează de acasă în general sau care lucrează acum, poți lua în considerare amenajarea unui spațiu din casa ta strict pentru lucru. Cele mai importante piese de mobilier pe care trebuie să le achiziționezi dacă nu le ai deja sunt un scaun sau fotoliu de birou și biroul. 

Beneficiile unui fotoliu de birou modern

În general, lumea nu prea pune accent pe amenajarea unui spațiu special pentru un birou în casă. Totuși, acesta este destul de important, în special pentru cei care lucrează în domenii care implică activitate la calculator sau multe documente.

De exemplu, cei care subliniază importanța biroului de acasă sunt freelancerii. Este știut faptul că domeniile care permit munca de acasă s-au tot dezvoltat în ultimii ani.

Specialiștii susțin că pentru a lucra eficient de acasă, trebuie să îți asiguri un mediu special. Acest lucru implică amenajarea unui spațiu cu mobilier modern de birou, dar și alte elemente precum: echipamente tehnice (laptop, imprimantă, xerox, lampă, etc).

Dacă ar fi să vorbim despre avantajele unui fotoliu de birou modern, am putea enumera:

  • Confortul și o poziție relaxantă în timpul orelor de lucru
  • Risc mai mic de a amorti sau de a deprinde dureri de spate din cauza materialului tare și rigid
  • Design interesant

Tipuri de fotolii

1. Fotoliu în stil englezesc, de dimensiuni mari și în care te poți afunda. Acest model are în general o construcție adâncă, un spătar înalt cu cotiere din lemn sau tapițate și picioare curbate.

2. Fotoliu modern sau în stil scandinav cu modele simple, forme drepte și perne moi.

3. Fotoliile Poang, o combinație ideală pentru birouri, între fotoliu și scaun.

Criterii de care să ții cont în alegerea unui fotoliu office

1. Dimensiunea și forma camerei. Primele aspecte de care trebuie să ții cont sunt dimensiunea și forma camerei sau a zonei în care vei amplasa piesele de mobilier moderne pentru birou. În funcție de acest lucru, vei decide dacă poți lua un fotoliu de birou mai mare, dacă trebuie să renunți la el în schimbul unui scaun și cum poți amenaja ca totul să fie cât mai aerisit. În cazul în care spațiul îți permite, poți opta și pentru o canapea de birou de la IdaShop cu un stil modern.

2. Ia în considerare atât confortul, cât și functionalitatea. Fotoliul trebuie să fie cât mai confortabil pentru că petreci o mare parte din zi acolo. De asemenea, trebuie să fie și cât mai practic, să fie rezistent și de calitate, dar și să poată fi curățat ușor. 

3. Ține cont de material, culoare și finisaje. Un fotoliu de birou ar trebui să reziste cel puțin 5 ani, așa că este necesar să cumperi un produs de calitate pentru că investiția inițială să merite. Cele mai recomandate sunt fotoliile din piele pentru că au o rezistență mare în timp și sunt usor de întreținut.

4. Alege un model versatil, care se poate integra ușor în orice design. Gândește-te că modelul de fotoliu trebuie să completeze celelalte componente de mobilier modern pentru birou. 

Program Acasa TV
  • Sâmbătă
  • 06:00 Pe firul iubirii
    120 min
    08:00 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    09:00 Lectii de viata
    60 min
    10:00 Darul de nunta
    120 min
    12:00 Aproape de iubire
    180 min
    15:00 Pe firul iubirii
    120 min
    17:00 Lectii de viata
    60 min
    18:00 Povestea de pe insula
    120 min
    20:00 Regina
    90 min
    21:30 Gustul infrangerii
    60 min
    22:30 Scantei peste Brooklyn
    120 min
    00:30 Regina
    105 min
    02:15 Intrebarea Mesei Rotunde
    60 min
    03:15 Lectii de viata
    45 min
    04:00 Ce se intampla, doctore?
    30 min
    04:30 Scantei peste Brooklyn
    90 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies