(P) Cum alegi cea mai potrivită combină frigorifică pentru tine

(P) Cum alegi cea mai potrivită combină frigorifică pentru tine
Data publicarii: 16 Iunie 2020

Atunci când trebuie să alegi o combină frigorifică bună, alocă ceva timp pentru a studia caracteristicile produsului, astfel încât să faci alegerea corectă.

În primul rând, asigură-te că aceasta se întreține ușor, că are un consum mic și că păstrează alimentele proaspete, pentru mult timp.

De asemenea, fiind vorba de o investiție pe termen lung, este necesar să corespundă nevoilor tale și să aibă toate funcțiile necesare, pentru a-ți face viața mai ușoară.

Tipul și dimensiunea combinei frigorifice

Dacă ai nevoie de o nouă combină frigorifică, ține cont, în primul rând, de modul în care este poziționat congelatorul față de frigider: în partea de sus sau în partea de jos, cum sunt cele tradiționale.

De obicei, combinele cu congelatorul jos au mai mult spațiu de stocare, acesta având o mai bună compartimentare – sertare, uși, etc.

De asemenea, poți opta și pentru combine frigorifice side by side, care sunt mult mai elegante și au un volum de depozitare în congelator mult mai mare, cu funcții independente și ușor de utilizat.

Deși combinele frigorifice side by side sunt mai încăpătoare, acestea sunt mai voluminoase decât cele tradiționale, așa că, dacă vei opta pentru un asemenea model,  asigură-te că ai destul spațiu la dispoziție.

Funcțiile combinei frigorifice

Tehnologia a avansat destul de mult, în ultimii ani, așa că noile modele au mai multe funcții, care îți vor fi de ajutor. Majoritatea au acum funcția no frost, care împiedică formarea blocurilor de gheață în interiorul combinei.

Practic, răcirea se face prin curenți de aer rece. De aceea, combinele frigorifice no frost sunt mult mai ușor de întreținut și de curățat.

O altă funcție importantă este cea de dezghețare automată, care este des întâlnită la aproape toate electrocasnicele de acest tip de pe piață. 

De asemenea, asigură-te că modelul de combină frigorifică pentru care optezi este dotat și cu funcție antibacteriană, care te ajută să păstrezi alimentele proaspete, fără mirosuri neplăcute. 

Spațiile de depozitare

Atunci când alegi o combină frigorifică, trebuie să te gândești la nevoile tale și la modul în care vei depozita alimentele. Este important ca aceasta să aibă rafturi reglabile pe înălțime, dar și compartimente pentru sticle, fructe și legume. Este necesar ca rafturile să poată fi modificate, în funcție de nevoile tale și de dimensiunile recipientelor pe care le utilizezi – vase mai mari sau sticle înalte, de 2 litri.

Consumul de energie

Un alt criteriu important este consumul de energie al combinei frigorifice, care influențează costurile pe termen lung. Dacă vei opta pentru o combină frigorifică de la clasa A în sus, consumul de energie va fi redus.

Cu cât clasa de consum crește de A (A+, A++, A+++), cu atât consumul de energie este mai mic, așa că este necesar să verifici acest aspect pentru fiecare model.

De asemenea, dacă vrei o combină cu un consum redus, poți verifica dacă aceasta are funcția „vacanța”. Aceasta este extrem de utilă în perioadele în care ești plecat de acasă, pentru perioade lungi de timp. Poți seta această funcție, iar consumul va fi redus semnificativ.

Așa că, dacă ai nevoie de o combină frigorifică bună, care păstrează alimentele proaspete mult timp și menține un aer curat în interior, alege un model care să aibă funcțiile no frost și funcția antibacteriană. 

Acum găsești combină frigorifică începând cu 1000 de lei, pe Carrefour.ro, așa că poți profita de această ofertă, ținând cont de sfaturile pe care ți le-am oferit.

Program Acasa TV
  • Joi
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies