Sushi-ul este, poate, cel mai cunoscut fel de mâncare al japonezilor, consumat cu poftă de către locuitorii din întreaga lume.
Însă, adesea el este confundat cu Kimbap-ul, pregătit de către coreeni și considerată o variantă a sushiului. Totuși, între aceste două preparate există anumite diferențe. Dacă ești pasionat de gastronomia asiatică sau dacă ești, pur și simplu, curios, te invităm să le descoperi!
Cum se obține Kimbap-ul
Kimbap-ul se mai numește și Gimbap și este o gustare pe care coreeni o preferă în cadrul picnicurilor. Adesea, sushi-ul coreean este servit și ca o masă ușoară de prânz. Ingredientele de bază ale acestui preparat sunt orezul (se pot folosi diverse soiuri de orez) și alegele (denumire ”Gim”). Alături de acestea putem regăsi, însă, pește, ouă sau chiar legume.
Spre deosebire de sushi, Kimbap-ul ete mai puțin popular în lume și, de asemenea, are o istorie mai recentă. Mai exact, acesta a apărut în secolul XX, atunci când Coreea se afla sub guvernare japoneză. Acestea nu sunt singurele diferențe între sushi și Kimbap; iată care sunt și alte caracteristici care ne determină să facem distincția între cele două preparate:
Dacă nu ai făcut-o până acum, este momentul să savurezi și tu un Kimpab autentic. Locurile de unde poți comanda mâncare coreeană în București sunt diverse, așa că vei găsi cu siguranță un restaurant cu specific care să livreze în zona în care locuiești.
Sushi-ul, preparat tradițional din Japonia
În timp ce Kimbap-ul este originar din Coreea, sushi este un preparat tradițional din Japonia. Termenul de ”sushi” se traduce prin ”acru”; astfel, este ușor de intuit faptul că peștele folosit pentru obținerea acestei gustări este fermentat înainte în orez de oțet.
De fapt, rețeta de sushi derivă dintr-un fel de mâncare din Asia de Sud-Este, denumit ”nare-zushi” care înseamnă ”pește sărat” și care este depozitat de asemenea în orez fermentat. Concepul de sushi așa cum îl cunoaștem acum cu toții a apărut în secolul XIX și a fost creat de Hanaya Yohei.
Curiozități despre sushi
Sushi este un preparat special în gastronomia japonezilor. Știai că…
06:00 | Inima nu minte 120 min
|
---|---|
08:00 | Acea fata 60 min
|
09:00 | Ingeri tacuti 60 min
|
10:00 | Nu-i nimeni ca mine 60 min
|
11:00 | Stirile Acasa Actualitati 60 min
|
12:00 | Esmeralda 60 min
|
13:00 | Dragostea si banii 120 min
|
15:00 | Stirile Acasa Magazin 60 min
|
16:00 | Pamantul, Soarele si tu 60 min
|
17:00 | Imbratisarea ta 120 min
|
19:00 | Inima nu minte 120 min
|
21:00 | Acea fata 60 min
|
22:00 | Ingeri tacuti 60 min
|
23:00 | Numele meu e Riza 60 min
|
00:00 | Esmeralda 60 min
|
01:00 | Acea fata 60 min
|
02:00 | Trei surori 165 min
|
04:45 | Ce se intampla, doctore? 30 min
|
05:15 | Stirile Acasa Magazin 45 min
|
06:00 | Inima nu minte 120 min
|