(P) Află informaţii cheie despre dezvoltarea companiei Audi şi curiozităţi mai puţin cunoscute despre companie

(P) Află informaţii cheie despre dezvoltarea companiei Audi şi curiozităţi mai puţin cunoscute despre companie
Data publicarii: 11 Noiembrie 2020

Audi este un brand german devenit celebru la nivel mondial, având mulţi ani de istorie. Ziua oficială a înființării brand-ului Audi este 29 iunie 1932, în oraşul Zwickau din Germania. În cei peste 88 de ani de existenţă, producătorul de automobile Audi a fabricat doar maşini din clasa premium. 

Pe lângă cele două unităţi de producţie din Germania, din oraşele Ingolstadt şi Neckarsulm, compania Audi mai are alte unităţi de producţie în Ungaria (Gyor), Brazilia (Curitiba), Belgia (Brussels), India (Aurangabad), Spania (Martorell), Rusia (Kaluga), Slovacia (Bratislava) şi China (Changchun and Foshan). În prezent, compania Audi este membru al concernului Volkswagen Group.

5 curiozităţi mai puţin cunoscute despre Audi

·         Numele companiei Audi a fost decis în urma unei propuneri a fiului unuia dintre partenerii de afaceri ai lui August Horch, fondatorul companiei. Horch poate fi tradus din germană ca “a asculta”, iar în latină este “audite”, tot “a asculta”, de aici şi numele Audi;

·         Emblema mărcii Audi – cele patru inele argintii întrepătrunse – reprezintă fuziunea celor patru companii (DKW, Audi, Horsh şi Wanderer) în concernul Auto Union. În faza incipientă, sigla era utilizată doar pentru maşinile de curse;

·         Audi este sponsor internaţional activ al sporturilor de iarnă, precum şi în cele de golf şi fotbal. Din anul 2017, compania sprijină financiar compania daneză de cibersport Astralis;

·         Auto Union este pionier în realizarea testelor de siguranţă şi impact auto (crash-test). Un astfel de prim test a fost efectuat prima oară în anul 1938;

·         Automobilele Audi au ocupat poziţii de conducere în faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans, timp de trei ani la rând (2000-2003). Un concept car sau prototip cunoscut ca Audi Le Mans Quattro a fost prezentat la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt în 2003 în onoarea acestei realizări.

Cele mai importante caracteristici ale automobilelor Audi

Blocurile optice se bucură de o atenţie deosebită. De-a lungul anilor de dezvoltare continuă, compania a reuşit să creeze un sistem ideal de iluminare adaptativă. De exemplu, farurile modelului Audi R8 Coupe sunt echipate cu sistemul inovator de iluminare cu laser. La viteze mai mari de 60 km/h un asistent inteligent activează automat faza lungă şi aprinde combinat patru LED-uri puternice. Fasciculul de lumină albă rezultat depăşeşte orice alte faruri LED prin autonomie şi luminozitate. Mai mult, luminile de semnalizare dinamice, fără precedent pentru orice alt producător de maşini sunt caracteristicile specifice automobilelor Audi.

Maşinile şi piesele auto Audi combină aspectul exterior impecabil şi caracteristicile tehnice excelente

Caracteristica cheie a maşinilor şi a numeroaselor piese auto Audi de la AutoEco este sistemul Quattro full-drive, sistem cu care sunt echipate modele precum A3 Sportback A4 Avant, A5 Sportback, Q7 și altele. Această tehnologie oferă capacitatea perfectă de a menţine vehiculul în siguranţă, asigurând o aderență excelentă a roţilor pe suprafaţa drumului.

Pe de altă parte, serviciile Audi Connect fac ca operarea modelelor Audi A7 şi A8 (şi a altor modele ale producătorului german) să fie şi mai confortabilă. Accesul complet la e-mail, reţele sociale şi programe de navigaţie este asigurat datorită sistemului Wi-fi încorporat. Aplicaţia specială Audi MMI îţi oferă posibilitatea să obţii informaţii despre maşină şi să o controlezi de la distanţă. O astfel de aplicaţie este disponibilă pentru Android şi poate fi instalată în cazul modelelor Audi A4 şi Audi A5. Mai mult, oricând poţi cumpăra piese auto Audi de la AutoEco la un preţ rezonabil direct din magazinul online.

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Acasa la romani
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Pe firul iubirii
    120 min
Modifică setările cookies