(P) 7 secrete pentru a nu mai rămâne fără bani înainte de salariu

(P) 7 secrete pentru a nu mai rămâne fără bani înainte de salariu
Citeste mai mult despre: bani, salariu
Data publicarii: 12 Septembrie 2019

Mai este mult pana la ziua incasarii salariului, iar banii de luna trecuta s-au terminat? Nu este o situatie prea placuta, dar li se intampla aproape tuturor.

Si daca te-ai imprumutat deja la rude si cunostinte, in mod clar trebuie sa gasesti alte solutii ca sa te descurci pana iti vor veni banii. Cu toate ca multi isi promit ca luna viitoare vor fi mai cumpatati, in timp ce altii dau vina pe veniturile insuficiente, situatia parca se repeta la nesfarsit. Veste buna e ca sunt o multime de modalitati prin care poti gestiona eficient problema finantelor personale. Iar daca nu ai inspiratie sau daca ai incercat deja variante care nu ti-au adus nici un rezultat, descopera mai jos sapte lucruri practice care te vor ajuta sa nu mai ramai fara bani de la o luna la alta.

Alcatuieste un plan pentru bugetul personal

Fii managerul banilor tai si pune la punct un proiect bine definit! Chiar daca pare o chestiune complexa, vei observa ca este simplu sa stabilesti un buget pentru gestionarea eficienta a veniturilor. Poti aplica planul 50-30-20, respectiv 50% din castiguri ii aloci pentru cheltuieli primare, 30% pentru distractie si lucruri neprevazute si 20% pentru economii. O astfel de solutie este extrem de utila daca iei in calcul fiecare actiune sau necesitate din luna respectiva.

Tine evidenta cheltuielilor

Urmareste bugetul realizat din ziua in care ai luat salariul. Atunci cand cheltuiesti banii fara sa tii o evidenta clara in mod sigur nu reusesti sa stii daca a fost vorba doar de lucruri absolut necesare. Cel mai usor este sa iti notezi in fiecare zi orice suma cheltuita, indiferent daca este mai mica sau una semnificativa. In acest fel, vei observa unde se duce o buna parte de veniturile tale si o sa ai suficiente date pentru a analiza posibilitati de reducere a unora dintre cheltuieli ca sa mai ramai cu ceva bani de la un salariu la altul. Prioritizarea este foarte importanta pentru a-ti gestiona castigurile, deoarece daca poti renunta la ce nu este obligatoriu o sa te incadrezi in bugetul de care dispui.

Evita cumparaturile de care nu ai nevoie

Atunci cand mai ai foarte putini bani, iar urmatorul salariu este la cateva zile distanta incearca sa renunti la anumite lucruri. Poate ca ai vazut cateva haine interesante, dar chiar ai nevoie urgenta de ele? Aceeasi intrebare ar trebui sa ti-o pui si cu privire la abonamentul la o revista, alimentele prea scumpe sau servirea mesei in oras. Este important sa eviti orice cheltuiala de care nu ai nevoie si sa te limitezi doar la strictul necesar. Repeta aceasta operatiune 2-3 luni si vei vedea ca o sa te obisnuiesti mai usor sa economisesti.

Acceseaza un imprumut rapid

Este bine sa ai intotdeauna bani deoparte pentru situatiile neprevazute sau diferite lucruri pe care ti-ai propus sa le realizezi. Cand ai nevoie urgenta de bani si nu mai poti apela la cunostinte, cel mai simplu e sa optezi pentru un credit pana la salariu . Astfel, vei beneficia de un imprumut avantajos, rapid, suficient de mare cat sa iti rezolvi problemele, dar fara sa fie o suma exagerata pe care sa nu o mai poti plati inapoi. In acest mod, vei putea sa iti gestionezi veniturile mult mai simplu, deoarece dobanzile sunt mici si nu ai nevoie de foarte multe documente, iar datoriile tale nu se vor inmulti.

Suplimenteaza-ti veniturile

Daca te pricepi la ceva anume sau ai abilitati pe care le poti pune in practica, gandeste-te la cateva servicii contra cost. Zugravit, crosetat, job-uri online sau meditatii particulare, indiferent de ceea ce te reprezinta, poti face asta in timpul liber pentru a castiga mai multi bani. Valorifica-ti aptitudinile si astfel vei reusi sa supravietuiesti pana la urmatorul salariu.

Creeaza un fond de rezerva

Incearca sa iti faci un obicei din a pune constant bani deoparte, conform unui program bine stabilit. Ia in calcul o suma fixa si nu te abate de la obiceiul creat indiferent de situatie. Poti sa incepi cu o suma mica pe care sa o cresti ulterior, dupa ce reusesti sa respecti planul. Vei vedea ca o sa aduni o suma considerabila ce iti va fi de ajutor cand apar cheltuieli mai mari ori neprevazute.

Foloseste o lista de cumparaturi

Pleci la supermarket dupa paine, dar vii acasa cu ciocolata, bauturi racoritoare si alte produse pe care nu te-ai fi asteptat sa le achizitionezi? Inseamna ca nu iti poti controla impulsurile. In acest caz, stabileste-ti o lista de cumparaturi inainte de a pleca de acasa si nu te abate de la ea cand esti in magazin. Renunta la iluzia ca reducerile de pret te ajuta sa cheltui mai putin deoarece este doar o strategie a companiilor. Cumparaturile necontrolate te fac sa ramai fara bani cu mult timp inainte de salariu, asa ca invata sa iti satisfaci poftele incadrandu-te in buget.  

 Administrarea bugetului poate fi dificila, insa are doar efecte pozitive asupra stilului tau de viata si te va ajuta sa obtii echilibrul economic dorit. Stim ca este un proces greu, insa cu putina determinare vei scapa de situatiile neplacute pe care le intampini din cauza lipsei banilor. 

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies