(P) 5 moduri prin care să îmbunătățești aspectul interiorului casei tale

(P) 5 moduri prin care să îmbunătățești aspectul interiorului casei tale
Data publicarii: 26 Martie 2020

Felul în care arată casa ta spune foarte multe lucruri despre tine. Și atunci întrebarea este: De ce să nu ai grijă să spună exact ceea ce îți dorești?

Casa ta trebuie să țină pasul cu tine. Pentru că tu te schimbi constant, încearcă pe cât poți să nu o lași în urmă, ci să o aduci în actualitate, prin intervenții de îmbunătățire.

Iar asta nu înseamnă să o redecorezi complet, ci să o faci să arate mai bine, prin mici trucuri, nu foarte costisitoare. În cele ce urmează îți vom prezenta cinci moduri ușor de implementat pentru ca locuința ta să aibă un aspect mai atrăgător și să spună lucrurile potrivite despre tine.

Acordă atenție culorilor

Unul dintre motivele pentru care o casă nu arată atrăgător sunt culorile. Oamenii ignoră adesea acest aspect. Culorile potrivite fac casa să arate mai plăcut și contribuie la starea de spirit generală.

Prin culori poți să faci cea mai simplă declarație despre personalitatea ta. Culorile calde sunt roșu galben și portocaliu și îți oferă o stare de relaxare. Cele reci sunt violet alb și albastru și îți conferă un impuls de energie.

Pentru zonele în care întreprinzi mai multe activități poți să alegi culori mai luminoase, iar pentru zonele dedicate relaxării poți să alegi tonuri mai calde.

Pentru spațiile mici recomandat este să optezi pentru culori mai deschise, deoarece acestea fac ca locul să pară mai revigorant. În încăperile mari și dacă personalitatea ta este una mai puternică, poți să alegi culori mai închise.

Accentuează lumina       

Dacă locuința se bucură de o poziționare bună și lumina naturală pătrunde în casă, pune-o în valoare. Alege draperii deschise la culoare și încearcă să nu acoperi prea mult din dimensiunea ferestrei. Acest lucru îți va da un imbold de energie și te va face și să economisești la factura de curent. 

Dacă ai o problemă cu lumina naturală, o poți suplimenta prin corpuri de iluminat. Încearcă să poziționezi o lustră mai mare pe tavan care să compenseze lipsa luminii naturale.

Aceste trucuri vor păcăli ochiul și vor face încăperea să arate mai spațioasă. Lustrele de la Somproduct.ro au un design foarte variat în funcție de necesitățile fiecăruia.

Folosește plante ca elemente de decor

În zonele moarte ale locuinței alege să pui plante cu aspect modern și simplist, pe un fundal deschis la culoare, care să le pună în evidență.

Acestea sunt foarte accesibile și fac din casa ta una mai colorată și mai vie. Pe lângă beneficiile estetice cu care vin, acestea sunt și o sursă de oxigen. 

Grădinile verticale sunt din ce în ce mai plăcute. Poate că nu dispui de un colțișor liber unde să integrezi o plantă în ghiveci, dar dispui de un perete, iar atunci cea mai bună soluție pentru a scoate din anonimat acea zonă este să montezi o grădină verticală. Aceasta va arăta ca un tablou viu și îți va îmbunătăți cu siguranță starea de spirit.

Folosește-te de textile

Covoarele accentuează întreaga estetică și creează unitate între elementele din întreaga locuință. Dacă ai ales ca podeaua să fie dintr-un material mai rigid, îmblânzește puțin asta, optând pentru un covor dintr-un material mai moale.

Alege să îmbunătățești aspectul canapelei acoperind-o cu o pătură dintr-un material mai pufos și dispune pe ea mai multe perne de diferite dimensiuni, dar în aceleași nuanțe cromatice.

Adaugă elemente de artă

Toată lumea iubește arta. Tablourile sunt elementele care înnobilează și conferă rafinament oricărei încăperi. Acestea nu numai că vin cu o îmbunătățire considerabilă asupra aspectului general, ci aduc și o poveste. Atunci când le alegi, să ții cont de culori și de modelul ramei.

Casa este extensia personalității tale, fiecare element din aceasta spune o poveste despre cine ești și despre esența trăsăturilor tale.

Acordă-i atenția cuvenită și, dacă dispui de un buget mai mare, consultă-te cu specialiști în designul interior. Dacă bugetul este mai restrâns, documentează-te bine înainte să începi modificările. Există întotdeauna alternative.

Program Acasa TV
  • Marți
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Nu-i nimeni ca mine
    60 min
    11:00 Stirile Acasa Actualitati
    60 min
    12:00 Esmeralda
    60 min
    13:00 Dragostea si banii
    120 min
    15:00 Stirile Acasa Magazin
    60 min
    16:00 Pamantul, Soarele si tu
    60 min
    17:00 Imbratisarea ta
    120 min
    19:00 Inima nu minte
    120 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Numele meu e Riza
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    60 min
    02:00 Trei surori
    150 min
    04:30 Doctorul casei
    45 min
    05:15 Stirile Acasa Magazin
    45 min
    06:00 Inima nu minte
    120 min
Modifică setările cookies