(P) 3 rețete de supă cremă de legume pe care le vei adora

(P) 3 rețete de supă cremă de legume pe care le vei adora
Data publicarii: 15 Mai 2020

Foarte sățioasă și gustoasă, supa cremă de legume este un fel de mâncare ce se poate pregăti rapid, dacă ai ingredientele esențiale.

Îți trebuie legume proaspete, câteva condimente și un blender profesional, ideal și pentru pregătirea supelor, a smoothie-urilor sănătoase și a deserturilor. În rândurile de mai jos, îți prezentăm trei rețete de supă cremă pe care nu ar fi rău să le încerci.

 

Supă cremă de roșii

Supa cremă de roșii este extrem de populară, datorită gustului savuros, dar și pentru că se prepară foarte ușor. Iată ingredientele de care ai nevoie:

6-7 roșii bine coapte

2 căței de usturoi

2 cartofi

30 de grame de unt

150 de ml de smântână

Sare și piper

Frunze de busuioc

Rozmarin sau pătrunjel, opțional

Roșiile se fierb, într-o cratiță cu apă și cu sare, până când coaja se desprinde ușor. În acest timp, curăță cartofii de coajă și fierbe-i, până când poți să-i strapungi ușor, cu o furculiță.

După ce legumele s-au fiert, taie-le cubulețe și amestecă-le, într-un blender profesional, împreună cu untul, smântâna, busuiocul și usturoiul zdrobit.

Dacă textura supei este prea groasă, adaugă 125 de ml din lichidul în care au fiert legumele (aproximativ o jumătate de cană). Adaugă sare și piper, după preferințe, și decorează cu frunze de pătrunjel și crutoane.

 

Supă cremă de linte

Un alt preparat delicios, care conține vitamine și proteine, este supa cremă de linte. Mâncarea este printre preferatele vegetarienilor, fiindcă oferă toți nutrienții de care aceștia au nevoie. Nu îți trebuie decât:

O jumătate de kg de linte

O ceapă

Un morcov

Pătrunjel

Sare și piper

Fierbe lintea într-un vas cu apă și sare, conform indicațiilor de pe pachet, alături de ceapă, morcov și pătrunjelul tocat. După fierbere, aceste ingrediente se strecoară și se mixează cu ajutorul unui blender, adăugând și puțină supă de legume, pentru a subția toată compoziția. Pune sare și piper, după preferințe, și bucură-te de gustul delicios.

 

Supă cremă de mazăre

Dacă-ți place mazărea, află că nu doar mâncarea preparată cu roșii, pentru „felul doi“ este delicioasă. Încearcă și o supă cremă aromată din aceeași leguminoasă. Iată o rețetă perfectă, care poate fi gata în foarte scurt timp. Ai nevoie de:

500 de grame de mazăre

Un cartof

O țelină

Un morcov

O ceapă

2 căței de usturoi

2 linguri de ulei de măsline

150 de ml de smântână

50 de grame de unt

Sare și piper, după gust

Pune la fiert, într-un vas cu apă și sare, cartoful, morcovul și ceapa. După ce legumele au dat în clocot, adaugă mazărea, usturoiul și ceapa (călite, în prealabil, în uleiul de măsline) și lasă amestecul să fiarbă câteva minute. Strecoară, apoi, legumele, dar nu arunca lichidul.

Pasează-le, cu ajutorul unui blender, și adaugă, treptat, untul și smântâna, alături de apa în care au fiert, dacă îți place supa de mazăre mai lichidă. Supa cremă de mazăre se poate mânca simplă sau cu crutoane gustoase.

Aceste supe creme reprezintă varianta ideală pentru un prânz sănătos, indiferent de sezon! Care este supa ta preferată și cum alegi să o pregătești?

Program Acasa TV
  • Vineri
  • 06:00 Inima nu minte
    120 min
    08:00 Acea fata
    60 min
    09:00 Ingeri tacuti
    60 min
    10:00 Imbratisarea ta
    105 min
    11:45 Esmeralda
    60 min
    12:45 Dragostea si banii
    120 min
    14:45 Pamantul, Soarele si tu
    135 min
    17:00 Imbratisarea ta
    105 min
    18:45 Inima nu minte
    135 min
    21:00 Acea fata
    60 min
    22:00 Ingeri tacuti
    60 min
    23:00 Scorpionul
    60 min
    00:00 Esmeralda
    60 min
    01:00 Acea fata
    45 min
    01:45 Trei surori
    150 min
    04:15 Acasa la romani
    60 min
    05:15 Scorpionul
    45 min
    06:00 Aproape de iubire
    166 min
Modifică setările cookies